Angkor is nu een ruïnestad, maar ooit was het bewoond door het khmer-rijk. Het is bijna niet voor te stellen dat hier ooit miljoen mensen leefden in houten hutjes waar we nu als toeristen niets meer van terugzien. Alleen de tempels en ruïnes zijn overgebleven van wat ooit in de 13e eeuw het machtigste en welvarendste rijk was in Zuidoost-Azië. 

Onze eerste dag naar deze tempels besloten we Angkor Wat te bezoeken. Wauw wat indrukwekkend, groot en mooi is het hier. En jeetje wat is het heet, we moeten ons echt aanleren wat meer water mee te nemen als we zulke dingen gaan ondernemen. Gelukkig kun je voor elke tempel wel wat drinken en eten scoren. In het tempelcomplex kon je nog naar boven klimmen en uitkijken over Angkor Wat, weer een onwijs indrukwekkend beeld. 

De tweede dag gingen we onder andere naar Ta Prohm, deze was superdruk omdat hier ooit de film Tomb Raider is opgenomen met Angelina Jolie. We irriteerden ons aan andere mensen, zoals zo vaak, en zoals andere mensen zich waarschijnlijk ook aan ons irriteerden. Maar desondanks was het prachtig!

Na twee dagen tempels hadden we eigenlijk nog steeds niets gezien en dus besloten we om het de laatste dag beter aan te pakken. We huurden een scootertje en we gingen de grote tour doen. We hebben bijna alle tempels bezocht die we tegenkwamen. Ook zeiden we wel eens ‘deze lijkt wel erg veel op die ene’ waarna we onze reis vervolgden. Als je er zoveel bezoekt, hoe mooi en bijzonder ze ook zijn, beginnen ze allemaal op elkaar te lijken. Bij de laatste tempel waren we er stiekem wel klaar mee maar waren heel blij dat we het hadden gedaan. Tevreden stapten we op het scootertje en reden we terug, met een zacht briesje tegen onze duffe hoofdjes.