Sao Miguel

Er staat een nieuw tripje in de planning. We gaan naar Sao Miguel en ik heb er weer heel veel zin in! Mijn laptop laat ik lekker thuis. Gelukkig kan ik natuurlijk altijd stiekem nog een blogje plaatsen vanaf mijn telefoon.

Om heel eerlijk te zijn, had ik geen idee waar Sao Miguel ligt. Ondertussen heb ik me wat verdiept en ben ik erachter gekomen dat het dé ideale vakantiebestemming zal zijn voor over twee weken! Sao Miguel staat ook wel bekend als het ‘groene eiland’ en is het grootste eiland van de Azoren. De Azoren is overigens een eilandengroep van Portugal, wat ze ook deel uit laten maken van de Europese Unie waardoor we gewoon met onze eurotjes kunnen betalen. Overigens ligt Sao Miguel veel verder van Portugal wat je zou verwachten, namelijk zo’n 1370 (!) kilometer. Oké genoeg topografisch gebrabbel.

We gaan de grote stad ‘Ponta Delgada’ bezoeken. We kunnen ook walvissen spotten, watervallen bekijken, heet water bronnen bezoeken, maar ook hiken en misschien zelfs mountainbiken. Er is gelukkig genoeg te doen, maar het is ook wel cruciaal om even lekker tot rust te komen op het eiland. Ik kijk er echt naar uit om even een weekje niets te ‘moeten’ en even heerlijk mijn hoofd leeg te maken.

sao-miguel

Ondertussen zal ik nog even een oppasser moeten zoeken voor onze konijntjes. Wie in de laatste week van oktober nog tijd heeft om voor twee deugnietjes te zorgen hoor ik het graag. Anders zet ik ze weer stiekem bij mijn ouders in de woonkamer.

Liefs!