Het was eindelijk zo ver, we gingen het park in. We werden naar de haven gebracht en gingen met de boot door de prachtige natuur eerst naar onze hutjes op het water waar we komende nacht gingen slapen. Daar aangekomen konden we even kanoën en daarna was er lunch voor iedereen die daar overnachtte, zon 40 mensen. Toen er gevraagd werd wie er vegetariër was gingen wel de helft van de handjes omhoog. Na het eten gingen we naar de Nam Talu watercave. Het was super avontuurlijk omdat we tijdens de hike al regelmatig tot de knieën in het water stonden maar eenmaal in de grot moesten we zelfs stukken zwemmen. De grot was donker maar werd verlicht door al onze hoofdlampjes. We hadden ondertussen allemaal natuurlijk onze zwemkleren aan en onze gewone kleren en schoenen in het bos achtergelaten. Er waren heel erg veel vleermuizen en grote spinnen, en volgens internet schuilden hier in de zomermaanden ook de king cobra’s. Sowieso bleek het achteraf minder veilig dan we dachten en zijn er ook mensen overleden in deze cave door flash floods. Gelukkig had het die dag niet geregend.

We waren ook blij dat geen kolonie mieren het idee had gekregen zich te vestigen in onze kleren. Nadat we een nieuwe zonnebrand+deet laag aan hadden gebracht op onze huid konden we weer terug hiken naar de boot en terug naar onze hutjes. 15 minuutjes opfrissen en weer door… dit keer een night safari vanuit de boot. We hebben vooral veel aapjes en toekans gezien. De gids wist precies hoe laat de toekans terug zouden vliegen naar hun plekje in het oerwoud en daardoor hebben we er tientallen gezien. Weer terug konden we dan eindelijk eten en elkaar wat beter leren kennen. Het was een gezellige avond en zo hebben wij Mindy en Qouwie beter leren kennen, twee leukerds waar we het erg goed mee kunnen vinden. Zo goed dat we de dag erna besloten om samen nog een paar dagen door te brengen in Krabi. Iedereen was moe na zon indrukwekkende dag en ging al vroeg slapen, en ook omdat de wekker al om 6 uur ging…

De dag erop was minder heftig. Helaas geen flinke hiketocht maar wel nog een grot. Deze was gewoon op het droge en daarna konden we nog even zwemmen en lunchen met een onwijs mooi uitzicht. Het was een onvergetelijke trip!