De douche was een ramp. Er kwamen een paar pisstraaltjes uit en als je hem niet vasthield sproeide hij de hele badkamer nat als een op hol geslagen waterpik. Maar ach, we gaan naar de jungle, daar hebben ze geeneens een douche, laat staan een waterpik. Nog even een lekker ontbijtje, rugzakje om, en in een of ander jeep ding zoals indira het zo mooi noemt.

Het uitzicht werd steeds mooier, maar de lunchplek was kut. Sorry voor het taalgebruik mam, maar zelfs jij had kut gevonden. Ik heb me verwond aan het bankje en er zaten superveel insecten. We hadden ineens heel veel twijfels, maar het eten maakte alles goed; een onwijs lekker rijstgerechtje verpakt in grote bananenbladeren. Banana. Wat minder chill was dat we onze gids (lees vanaf nu: jungle king) kwijt waren. Beetje vreemd, toen we een uur later werden opgehaald door een oude Thaise man, waarvan we dachten dat hij een trap nog niet op kon lopen laat staan een berg. Hij kon drie woorden Engels maar zelfs die sprak hij niet uit. Ik moest het hem wel na geven, het uitzicht en de ervaring was breathtaking. Dus we klauterde zwetend achter hem aan. We hadden regelmatig een waterbreak, en we zeiden 20 x per uur tegen elkaar; ‘je moet wel echt goed drinken hé!’ Liters gingen erin, en liters zweette we uit. Het was super zwaar maar heel erg gaaf. Onderweg, bij een kleine waterval kwam jungle king ons bij, we waren met zn alle echt heel blij om hem te zien! We kwamen aan boven op de berg, bij de eerste plek waar je echt over alles heen kon kijken. Dat was het wow-moment, maar helaas ook het moment waarop indira last kreeg van haar hoogtevrees. Het was ook echt gevaarlijk gewoon, smalle stijlen schuine paadjes, en als je echt goed op je bek ging, was je fucked. Geen grapje.

En daar was dan EINDELIJK het dorpje van de stam, boven in de bergen, we liepen langs hun koeien naar de plek waar wij verbleven. Een grote hut op palen waar we met zn negenen naast elkaar konden slapen op dunne matjes. En toen jungle King zijn praatje hield over het dorp, wees hij naar een boom verderop. We hadden het niet meteen door, maar we gingen los toen we hoorden dat het een douche was! Oké het was gewoon buiten een tuinslang aan een paal, maar wij waren meer dan tevreden. Ik sprong er meteen onder, in mijn bikini weliswaar, want iedereen kon je zien douchen in het gras. Daarna was het wachten voor het eten, heel lang wachten, na die trektocht. Toen het eindelijk kwam hebben we heerlijk gegeten, en zijn we gaan chillen bij het kampvuur; muziekje op, I’ve never gespeeld, wegdromen onder de sterren, tot dat jungle man kwam aan vliegen. ‘you also want to fly?’ Hij vertelde over de stammen en had een dood beest vast. Het was een vliegende eekhoorn die hij die middag had doodgeschoten en hij ging er soep van maken. We mochten proeven, maar ik zat al vol. Later kwam hij vrolijk terug en wij vroegen allemaal wat hij bedoelde met vliegen. Hij nam ons mee naar een supercosy plekje in de jungle. We moesten onze slippers uitdoen en hij legde bladeren neer waar we op konden zitten. In het midden lagen matjes, een kussen, maar ook de oude man met een rare bamboepijp die we hem diezelfde middag nog hebben zien maken. Hij had een soort zwarte pasta, gemaakt van zaadjes van een vrucht, die rook naar gras. We mochten proberen als we wilden, het was maar een hele milde drug. We moesten dan op een matje gaan liggen, en heel hard aan die pijp zuigen. Jungle King riep regelmatig ‘you have to suck harder!’ Best wel hilarisch xD. Het was echt een hele bijzondere jungle-ervaring. Daarna zijn we naar bedje gegaan.

Liefs,

Indira en Sanne