We hadden ons gisteravond nog even snel ingeschreven voor de 4uur durende eilanden tocht, zonder eigenlijk een idee te hebben van wat we nu precies gingen doen. We werden sochtends vroeg opgehaald met een busje en naar een pier gebracht. De pier was chaotisch en er werden verschillende groepjes mensen in bootjes gepropt, waaronder wij. In totaal waren we met ongeveer 10 mensen op het bootje en dat was echt wel prima te doen. Heerlijk weer die wind in onze smoel. Onze eerste bestemming bleek maiden lake, waar we even een klein stukje voor moesten lopen. Het was omringd door berg, en dit kwam doordat het meer vroeger een grot was die lang geleden is ingestort. We hebben hier even gekanood, wat we wel leuk vonden om te doen. Overigens zijn we bestolen in een moment van onoplettendheid. Het was een aapje, die ons laatste keelsnoepje uit onze tas griste. Het blijft ook nog steeds een raar en onnatuurlijk gezicht om een aap een flesje water te zien opendraaien en opdrinken. Er is in ieder geval nu een aapje met een onwijs frisse adem.

Onze tweede bestemming was eagle island en daar konden we vanuit de boot de vogels zien. Het waren er behoorlijk veel en het was een heel mooi gezicht. Bij het laatste eilandje konden we nog wat snorkelen maar we hebben gewoon wat rondgewandeld en in zee gezeten. Overigens braaf zonnebrand blijven smeren zodat we geen braadkippen werden en daarna weer lekker terug naar het hotel.

Aan het einde van de middag wilden we graag nog even naar het strand en gingen we kijken of er geen klein strandje in de buurt was. En jawel hoor, even klimmen over de rotsen en we hadden een privé strandje. Ofja privé, een paar stappen in de zee zagen we allemaal kleine krabjes. We schrokken een beetje van de hoeveelheid. Toen we erop gingen letten hadden ze ook patronen gemaakt op het strand. Best wel cool. We lieten ze daarna vooral met rust en liepen weer terug naar ons hotel.