Wat we vandaag gedaan hebben? We hadden de trein naar Ella. Jup dat was het enige, en het was geweldig.

Een van de hoogtepunten van onze reis, de trein van Kandy naar Ella. De trein is super populair onder touristen en kaartjes zijn weken van te voren al uitverkocht. Je kan dan alsnog kaartjes kopen, maar de kans dat je dan moet staan is erg groot.. En dat zeven uur lang.

De man bij ons verblijf is om 4 uur snachts (!!) opgestaan om wellicht vrijgekomen kaartjes te kopen voor zijn gasten. We wisten voordat we gingen slapen niet of het wel ging lukken.. En sochtends kregen we het goede nieuws! We hadden 2 kaartjes voor de 3e klas. In eerste instantie hadden we op internet gelezen dat we houten bankjes zouden krijgen maar nee, de bankjes waren prima :). En ook geen staanplaatsen in onze coupe.

We konden uit het raampje hangen of in de deuropening gaan staan, en je bleef maar naar je camera grijpen. Wauw, wat was dit tof. Er zat eerst een lief gepensioneerd stelletje tegenover ons, waar we veel mee hebben gekletst. Daarna hebben we nog even bij wat Turkse meiden gezeten. En de 7 uur vlogen voorbij alsof het niks was…