Na 2 dagen reizen vanuit Krabi (Thailand) naar Kandy (Sri Lanka), hebben we vandaag eindelijk echt iets kunnen zien van Sri Lanka.

De eerste dag was vooral wennen. De mensen kunnen heel vriendelijk en behulpzaam zijn maar ook heel erg chaotisch, vooral in grote steden. Bij de bushalte in Colombo had Sanne even een mental breakdown toen we bepakt en bezakt niet wisten waar we heen moesten tussen alle schreeuwende mensen. We gingen ergens eten waar twee mensen tegen ons riepen dat we moesten gaan zitten, er was geen menukaart en geen prijzen. Normaal een recept voor flink afgezet te worden. In alle chaos kregen we fried rice met kip wat we niet hadden besteld. De man ging hierna weer chaotisch door over dat hij dan wel iets anders zou maken terwijl we op dit moment alleen nog maar weg wilden! Na een paar slokjes water benaderde de man ons eindelijk wat rustiger en hebben we alsnog wat gegeten en was het totaalbedrag jawel, 1 euro.

Vanaf hier ging het alsmaar beter. We zijn inmiddels wat verder het land in getrokken en de natuur is prachtig. Sri Lanka is heel kleurrijk en groen. Buiten de grote steden is het véél gemoedelijker. En ohja, wat ons ook héél erg opviel is de Sri Lanka head wiggle. Tijdens het praten bewegen ze hun hoofd op een hele typerende manier. We hebben het even opgezocht en het is echt een ding. Ze kunnen er echt vanalles mee bedoelen door de manier van bewegen. Dat was even wennen omdat we het in eerste instantie heel slecht konden pijlen.

Maargoed… Vandaag dan eindelijk ècht iets kunnen zien van Sri Lanka, zo hebben we via het hotel een city trip geboekt. Onze eerste stop was bij een edel steen museum. Ruby’s, saffier, diamanten enz. Zo kregen we ook een kleine film te zien hoe ze mijnen bouwen, en hoe ze de edelstenen naar boven halen. Nadat we de tour hadden gehad, probeerde de man ons (natuurlijk) nog een sieraad aan te smeren. Waarvoor we vriendelijk bedankte en snel door gingen naar onze 2e stop.

Zo waren er nog wat stops, een uitzichtpunt, een theeplantage, een spice garden, etc. En onze laatste stop was de botanical garden. Het was een leuke dag.

We hebben zo ontzettend veel zin in morgen! We hebben een tripje geboekt naar knockels mountain range waar we een hele dag gaan door het gebergte gaan wandelen. Inclusief tourguide want dat is schijnbaar verplicht van de overheid. Maar dat mag de pret niet drukken!