Goeiemorgen!

Na Bryce Canyon was dus de Grand Canyon aan de beurt, maar we gingen eerst een dag naar the horseshoe bend en naar de lower antilope cave. The horseshoe bend was een klein stukje lopen vanuit de parkeerplaats. Daarna kijk je over de rand naar de colorado river, wat onwijs mooi is. Eigenlijk bizar dat er zo weinig omheiningen zijn hier. Ik was niet bang om te vallen, eerder bang dat iemand me even een zetje zou geven. Het was weer heel mooi en hoe veel fotos ik ook maak, ik zou jullie het liefst door je telefoon/tablet/scherm trekken om het jullie te laten zien. Dat zou overigens ook erg gezellig zijn ;).

Hierna zijn we dus de cave in gegaan. We werden rondgeleid door Cali, en zoals de smiley op haar naamplaatje al aangaf, was ze een giecheltje die ons onderweg ook goed kon vermaken. De sfeer zat er goed in en we hebben een paar mooie plaatjes kunnen schieten. De grot was overigens niet wat je zou verwachten bij een grot. Het was eigenlijk een soort steegje gevormd door de rivier. Het was soms heel smal en je kon er niet in verdwalen want hij was niet zo lang en had geen zijweggetjes. Op de foto’s kun je goed zien wat ik bedoel.

De dag erna was het tijd voor de Grand Canyon. Sven had last van zijn hiel waarmee hij beter wat rustiger aan kon doen. Dus in plaats van een lange hiketocht zijn we bovenlangs gelopen, wat ook weer onwijs mooi was. Alles is zo groot dat ik veel nadenk hier. We stellen eigenlijk maar bar weinig voor…

Ook zijn we een dag naar het sequoia park geweest. Dit is alweer het vierde nationale park. Hier hebben ze bergen en bomen: hele hoge sequoia bomen. In dit park staat de grootste boom ter wereld. Dat wil zeggen dat er bredere en langere bomen zijn, maar dat er nergens op aarde bomen zijn die zoveel hout bevatten als deze boom. Ze zijn dan ook duizenden jaren oud, en kunnen zelfs bosbranden overleven. Hier hebben we weer een stuk gehiked en ook de moro rock beklommen. Het was weer een heerlijk dagje en Sven heeft alweer minder last van zijn hiel gelukkig.

In silicon valley is niet veel te zien, maar ik wilde er graag even naartoe. Ik vind het een gave plek om even te zijn omdat hier de grote bedrijven als google en facebook gevestigd zijn. We hebben dus ook even over de google campus gelopen en over het facebook bedrijvenpark gereden. Vandaag gaan we naar het google visitor center en rijden we verder langs de kust naar San Francisco.

We zitten uren lang op de weg, soms stil, soms in een serieus gesprek, soms zingend, soms lachend, je kent de beelden wel uit elke roadtrip film. We hebben het landschap nu al heel vaak zien veranderen. Ik slaap hier goed, en beter dan Sven. Ook meer en vaker. De bedden liggen allemaal wel prima, en de maat is ook niks van te zeggen. Afgelopen nacht was de eerste nacht dat we niet in een queen of kingsize bed sliepen.

groetjes van ons 🙂