Bij aankomst van ons hotel/appartement, dachten we wéér, waar zijn we nu weer uitgekomen? We zitten buiten de stad tussen de locals, en vanaf de buitenkant ziet dit complex er niet uit. Van binnen is het juist groot en modern en hebben we een mooi uitzicht op de Penang Hill. De eerste 2 dagen hebben we Georgetown een beetje verkend, en niet veel bezocht vanwege 1 zieke (Sanne), de hitte en de plensbuien.

Op onze 3e dag in Penang gingen we eindelijk wandelen in het national park van Penang. We wilden eerst de canopy walk doen, maar deze was gesloten (al schijnbaar 5 jaar), zoals ook het pad naar monkey beach. Dan maar wandelen naar turtle beach en vanuit daar met de boot naar monkey beach.

De wandeling naar turtle beach was helaas erg kort, ongeveer 1,5u. Eenmaal aangekomen op turtle beach bevonden we ons op een prachtig strand, waar een klein turtle opvangcentrum was. Hier waren schildpadden te zien, maar het was erg teleurstellend. Om 13:00 werden we opgehaald door de boot, die ons naar monkey beach bracht. Vanuit de boot hadden we een prachtig uitzicht op het eiland.

Monkey beach was ook een prachtig strand met mooie natuur, en je raad het al… AAPJES!

Later op de middag pakten we een grab naar Georgetown, naar The safe house. Even een koffietje en een dragons breath. Oftewel popcorn met liquid nitrogen! Dat was zo cool! Letterlijk! Zo werd er ook ijs gemaakt. Het was een leuke plek en erg gaaf om te zien hoe ze alles klaarmaakten.