route 66

Route 66

Route 66 is een 3940 kilometer lange weg in Amerika die loopt van Chicago tot aan het strand in Santa Monica. Een hele lange weg dus, maar dat maakt hem niet meteen zo bijzonder, zou je zeggen. Maar waarom is Route 66 dan toch zo bekend?

Het begon allemaal in de jaren dertig, toen de weg gebruikt werd door mensen die naar Californië reisden om stofstormen te ontvluchten. Na de tweede wereldoorlog gebruikten veel mensen de weg om met hun nieuwe auto van de ene kant van het land naar de andere te rijden. Ondertussen werd de weg dus steeds meer gebruikt en kwam hij ook vaker terug op televisie. Langs de weg kwamen steeds meer voorzieningen zoals restaurantjes, motelletjes, tankstations, attracties, noem het maar op.

Wat maakt route 66 zo bijzonder?

Ondertussen zijn er moderne snelwegen bijgekomen en word deze iconische weg steeds minder gebruikt. De laatste jaren is deze weg toch steeds populairder geworden, maar waarom dan?

De weg heeft door de geschiedenis en door de huidige staat heel veel karakter gekregen. Zo heeft de route bijvoorbeeld verlaten gebouwen, ghosttowns en neon borden. Ook blijft het natuurlijk een weg langs heel veel toeristische plekken. De weg word ook niet echt meer onderhouden waardoor hij op sommige stukken zelfs is afgesloten. Veel toeristen kiezen er voor om een stuk van deze weg af te leggen. Voor hen staat de weg juist voor vrijheid, avontuur en onafhankelijkheid.

Het is een attractie op zich geworden, iets wat mensen van hun bucket list willen afstrepen. Ook voor de mensen die hun magische ervaringen van vroeger willen herleven is het bijzonder. Voor hen is het reis terug in de tijd, toen de mogelijkheden nog onbeperkt waren en het leven een stuk minder hectisch was.

Het was ook wel een bijzondere ervaring om een stuk over deze weg te rijden. Maar in Amerika ligt alles zo ver van elkaar vandaan, dat je toch wel blij bent als je gewoon de nieuwe snelwegen kunt gebruiken.

bron: https://roel66.wordpress.com/2011/11/15/wat-maakt-route-66-populair/