Haaj!

Ik was jullie mijn avontuurtje in Madrid vergeten te vertellen. Maar beter laat, dan nooit! Toch?

Indira en ik wilde weer heel graag op een klein avontuurtje en ik had met haar afgesproken dat ze iets mocht boeken. Ik wist dan wel wanneer we gingen, maar hoorde pas op de dag zelf waar we naartoe zouden gaan. Joury was zo lief om ons weg te brengen naar het vliegveld, en op het vliegveld kreeg ik dan te horen waar we naartoe zouden gaan: Madrid! Het is wel heel vreemd om op die manier op reis te gaan, omdat je je dan totaal niet hebt kunnen voorbereiden op de stad. Maar dat maakte het niet minder leuk natuurlijk!

Onze vlucht had aardig wat vertraging opgelopen, en gezien we een tussenstop hadden in Frankfurt zaten we toch wel met bij elkaar geknepen billetjes in het vliegtuig. Gelukkig hadden we de aansluiting nog gehaald en waren we binnen de kortste keren al op het vliegveld in Madrid. Vanuit het vliegveld was het een doolhof om bij het dichtbijzijnste metrostation te komen wegens werkzaamheden. Heel kort nog getwijfeld of het niet beter was om gewoon een taxi te nemen, maar we hadden toch geen zin om opgelicht te worden. Voor 20 euro pp minder zouden we er ook moeten kunnen komen. We namen een gratis bus naar het dichtbijzijnste metrostation en vanuit daar en drie keer van perron te hebben gewisseld en nog niet eens de verkeerde metro in te stappen stonden we binnen de kortste keren aan te bellen bij ons appartementje.

We hadden geluk met het weer, zo’n 18 graden. Echt zo’n temperatuur waar je niet meer weet wat je s’ochtends aan moet doen en heel de middag je jas aan en uit blijft doen. Hoe dan ook, in het zonnetje was het heerlijk. We zijn lekker door de stad gaan slenteren, uiteindelijk vooral op zoek naar eten als ik het me goed herinner. Veel tentjes zaten propjes vol en de overige tentjes waar het zo leeg was als onze maagjes waren niet gezellig genoeg. Uiteindelijk zijn we bij een broodjes zaak beland waar we even hebben moeten wachten op een plekje. Dat was dan ook niet zo erg want ze hadden vriendelijke barmannen en cocktails. We kregen een prettig plekje bij het raam en gezien het carnaval was, hadden we ook nog leuk uitzicht. Het broodje? Ohja, die was heerlijk!

Het weekend vulde zich met stadswandelingen, lekker eten, winkelen, parkjes bezoeken, metroritjes maken en gezelligheid. Met Indira is het altijd gezellig, of je nu wilt of niet. We weten precies wat we aan elkaar hebben en wanneer we even met onze duffe kop aan het dagdromen zijn. Zelfs dan zijn we stilletjes aan het genieten, maar dan gewoon wat minder uitgesproken ;). De tijd ging heel snel en savonds waren we bekaf. Madrid zou je niet gezien hebben zonder het wilde nachtleven, dan moeten we maar ooit een keer terugkomen.

De laatste dag heb ik me nog even misselijk gegeten aan de churros. Als je niet weet waar je de beste churros kan krijgen, loop dan een random eettentje in en vraag ernaar. Wij kregen een met de hand getekende kaart van een meisje die het liefste nog met ons meeging. Churros eet je hier niet met poedersuiker, nee nee,  met chocomel. Dikke stroperige chocomel. Chocomel waarvan het waarschijnlijk toch niet de bedoeling is dat je deze los besteld, of toch wel? Ik ben nog steeds in de war. Maar ze hadden gelijk, best churros ever. Ik krijg nog buikpijn als ik er aan denk. Totally worth it!

Adios amigos! Ik laat het hier even bij. Spreek jullie snel, liefs!