In Ella verbleven we bij een hotel dat uitzicht had op de nine arch bridge. Dat betekende dat als je een trein hoorde toeteren je nog 5 minuten had om naar beneden te lopen om hem te zien. Het was waanzinnig mooi, niet alleen de brug en de trein maar ook de natuur eromheen. Elke keer als we de kans kregen renden we weer over het zandpaadje naar beneden of keken we vanuit ons hotel naar de trein. Een keer stopte de trein en stapten er een hele school aan kinderen uit en mochten ze allemaal op de brug gaan staan terwijl de trein heel langzaam achter hun door ging, wauw!

Vanuit Ella gingen we naar Udawalawe, een nationaal park waar we olifantjes konden zien. Er zijn mooiere en grotere natuurparken hier in Sri Lanka, maar gezien we bijna naar huis vliegen lag het helaas niet echt op de route. Maar hey, volgens mij hebben we al genoeg mooie dingen gezien deze reis!

En daar gingen we dan op jeepsafari. Het was uiteraard niks vergeleken met safaris in Afrika, maar desondanks was het heel leuk en hebben we veel dieren gezien. Er waren dus olifanten, maar ook waterbuffalos, pauwen, verschillende mooie vogels, mangoesten, apen en meer. Toch nog een leuk kersje op de taart op het einde van onze reis.