Om half 8 ging de wekker en maakten we ons klaar voor de qualitytime in Pai. We gingen eerst gezellig ontbijten, echt zoveel leuke tentjes dat we niet konden kiezen. Uiteindelijk zaten we ergens aan weer een ontbijt met ei. Ze vreten hier veel eieren niet normaal. Maar ja, beter dan kleine kikkers als ontbijt, want ja pap, die had ik als ontbijt op in de jungle. Al moet ik zeggen dat ik ze nog lekker vond ook! En toen was het zover, eerst met twee personen achter op de scooter om even afgelegen te oefenen. Het ging hartstikke goed en wij tweetjes  besloten om een eigen scooter te nemen. Daar gingen we dan, het begon meteen te regenen. De eerste keer dat we onze poncho’s te voorschijn haalden in Thailand. Het was juist wel hilarisch, we zagen er verschrikkelijk charmant uit op dat ding. Tuut tuut. Zie je ons al gaan?

Onze eerste stop waren de strawberry fields. Nou, echt alles was aardbei. Je kon zelfs aardbeienmutsjes kopen. Next stop; Pai Canyon! Dat was onverwachts nog hartstikke mooi om te zien. Een fijn klauterpaadje over mooi gekleurde rotsen, daar was ik sowieso wel voor in. Lekker gevaarlijk eigenlijk, op mn teenslippers. Want hier gold ook; viel je, dan was je serious damaged. Shit zeg, mijn slippers hadden het zwaar te verduren, elke minuut werden ze met 5% meer afgeschreven; zonde! En door!

We reden naar de hot springs, maar eenmaal daar hebben we ons om een nog nader te bepalen reden omgedraaid. Wij volgden namelijk, omdat we niet gewend waren om links te rijden. Daarna naar de olifantjes, die we even wat bananen hebben gevoerd. Banana. Nom nom, of nee, eigenlijk eerder; hap slik weg. Daarna hebben zelf we heerlijk geluncht met een ijsje na. Indira heeft haar bek verbrand aan een stuk pizza omdat ze weer eens te gulzig was. Ik had trouwens geëxperimenteerd met thee daar zo. Ik had eerst een ijskoude Thai milk tea en was er niet meteen over uit wat ik er nou van vond want het had een hele aparte smaak. Daarna een roasted rice tea, en die beviel me wel! Hm, misschien wel voor herhaling vatbaar. Hoewel we in Nederland echt amper pittig eten, doen we dat hier juist wel want het bevalt ons echt heel goed. De curry’s zijn heerlijk!

Maargoed, we waren nog naar de tempel on the hil gereden en daarna moesten alweer snel onze scootertjes terugbrengen en de bus naar Chiang Mai halen, meh. Kutbus. Ik dacht echt dat ik ging overgeven maar het ging gelukkig nog net goed. Daarna door naar het vliegveld met de tuktuk. Wij hadden ondertussen zoveel onderhandelskills dat wij die tuktukbestuurder hadden afgezet in plaats van hij ons. We zagen dat hij dat wel kon waarderen, en hij zette miley cyrus op (of hoe schrijf je dat) omdat hij schijnbaar dacht dat wij dat wel konden waarderen. Toen weer wachten, burger King kanen, boarden, vliegen en binnen twee uur zaten we aan de waaierige kant van Thailand. Pfoe. Snel naar het superluxe hotelletje met wat Engelse gezelligheid in het busje en daarna het luxeste hotelkamertje deze reis. Eindelijk goed internet voor jullie wat foto’s te laten zien, want helaas is internet niet iets om over naar huis te schrijven.

Doei Nederland, superlief en leuk dat jullie onze blog lezen!!

Indira en Sanne